Targuri de Craciun 2019

Perioada asta în care se deschid tot felul de târguri de Crăciun, pieţe de Crăciun, oboruri de Crăciun, cu colinde, zurgălăi, cu Moş Crăciun şi spiriduşi, este cea mai frumoasă perioadă din an, pentru mine şi mai nou şi pentru Sofia, fără nici un semn de discuţie.

Anul trecut am alergat după Moş Crăciun de la Bucureşti şi până la Chişinău, trecând pe la Braşov şi Sibiu, deci …

Bună, sunt Ana Maria, mama Sofiei şi cea mai bună prietenă a ei, şi sunt dependentă de Crăciun şi de târgurile lui.

Trecând peste faptul că am auzit corul vostru de voci „Buna Ana Maria!”, pun mai jos datele seci ale târgurilor de Crăciun pe care nu aş vrea să le ratez anul acesta. Nu de alta, dar mi-e teamă că uit şi voiam să le am scrise undeva.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Iubesc târgul de Crăciun de la Sibiu! De ceva vreme este nelipsit din traseul meu de Crăciun şi din punctul meu de vedere este cel mai frumos târg de Crăciun din Romania, care este şi în top 5 din Europa.

Când se deschide târgul de Crăciun de la Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu va fi primul care îşi va deschide porţile, adică din 15 Noiembrie şi până pe 3 Ianuarie 2020. Ce să mai … pentru cei ca mine este o bucurie extremă, să hoinăresc printre căsuţe cu turtă dulce şi vin fiert încă de la jumătatea lui Noiembrie.

Unde se ţine târgul de Crăciun din Sibiu

Ca în fiecare an, târgul va fi organizat in Piaţa Mare din Sibiu, care se transformă pentru a deveni un loc de poveste şi care se va umple de curioşi şi pofticioşi veniţi de peste tot din lume.

Mai multe detalii găsiţi pe www.targuldecraciun.ro.

targ de craciun sibiu
Sursa: Târgul de Crăciun Sibiu

Târgul Crăciun din Cluj

Anul acesta îmi doresc să ajung să vizitez şi Târgul de Crăciun de la Cluj. Va fi pentru prima dată când voi vedea Clujul îmbrăcat în haine de Crăciun.

Unde se găseşte târgul de Crăciun de la Cluj

Abia aştept să ajung cu familionul meu în Piaţa Unirii din Cluj, căci acolo se organizează în fiecare an.

De când până când să mergem la Târgul de Crăciun de la Cluj?

Lume, lume! Târgul de Crăciun din Cluj va fi deschis în perioada 22 Noiembrie – 31 Decembrie, cu multe atracţii pentru cei mari şi mici.

Mai multe informaţii şi programul Târgului de Crăciun de la Cluj găsiţi pe www.familiondecraciun.ro.

targ de craciun cluj
Sursa: Târgul de Crăciun Cluj

Târgul de Crăciun din Bucureşti

Ce-i mai frumos decât să il găsesti pe Moş Crăciun la tine acasă! Pentru mine, este scuza perfectă să las maşina în faţa blocului, căci sigur nu găsesc loc de parcare, şi să dau o fugă in fiecare seară la Bucharest Christmas Market, împreună cu Sofia şi prietenii. Nu-mi trebuie cazare şi nici nu merg câteva ore până în alt oraş, deci … la mine acasă.

Când se tine Târgul de Crăciun de la Bucureşti

Bucureştiul se îmbracă în straie de sărbătoare din 28 Noiembrie până în 26 Decembrie.

Unde îl găsim pe Moş Crăciun la Bucureşti

Prima locaţie, şi cea mai importantă, este Târgul de Crăciun Bucureşti din Piaţa Constituţiei, Bucharest Christmas Market, şi mai apoi Târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii. Ambele târguri vor fi deschise din 28 Noiembrie până în 26 Decembrie. Vom avea multe căsuţe cu multe suveniruri, dulciuri şi vin fiert, mâncare tradiţională, concerte şi multă voie bună!

Programul complet al târgului poate fi găsit la www.bucharestchristmasmarket.ro.

targ de craciun bucuresti
Sursa: Târgul de Crăciun Bucureşti

Târgul de Crăciun din Timişoara

Timisoara, ca oraş nu am apucat să îl vizitez până acum, dar am auzit că de Crăciun devine cu totul special. Nu credeţi că merită să facem un drum de aproximativ 600 km doar ca să îl prindem pe Moş Crăciun?

De când putem merge la Târgul de Crăciun de la Timişoara

Târgul de Crăciun din Timişoara va fi deschis din 1 Decembrie 2019 până pe 3 Ianuarie 2020, în Piaţa Victoriei.

Sursa: Târgul de Crăciun Timişoara

Târgul de Crăciun din Braşov

În fiecare an mergem de sărbători la munte, deci şi la târgul de Crăciun de la Braşov sau Christkindlesmarkt. Pentru mine, Braşovul este un oraş spectaculos, un fel de Hollywood de pe plaiuri mioritice. Dar iarna este cea mai bună perioadă de vizitat oraşul, iar târgul de Crăciun nu dezamăgeşte niciodată.

Când să vizităm târgul de Crăciun de la Brasov

Christkindlesmarkt va fi deschis în perioada 1 – 31 Decembrie în Piaţa Sfatului din Braşov.

Sursa: Târgul de Crăciun Braşov

Cam aşa arată harta mea de anul acesta pentru vizitarea târgurilor de Crăciun din România. Nu spun că sunt multe sau puţine, dar cred eu că merită un mic efort, căci avem de asteptat apoi încă 1 an până la revederea cu Moş Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here