Cursuri şi programe educaţionale online pentru copii

Şcoala acasă sau homeschooling-ul poate fi o variantă pe termen lung?

Cochetam de ceva vreme cu idea de homeschooling sau unschooling pentru Sofia de ceva vreme deja… şi iată că în contextul actual, cel puţin pentru o perioadă de timp, copii noştrii vor face şcoală acasă, tele-şcoală sau homeschooling. Dacă până de curând această variantă de predare-învăţare era atât de controversată (să nu spun interzisă sau ne-recunoscută), acum este singura variantă prin care copii noştrii pot continua procesul învăţării.

Odată cu declararea pandemiei şi infecţiei cu noul coronavirul COVID-19, pe lângă toate aceste lucruri „rele”, se mai întămplă şi lucruri bune! Spre exemplu avem mai mult timp putem „vizita” virtual o serie de muzee din ţară şi nu numai, profesorii s-au mobilizat şi oferă cursuri live pe reţelele de socializare, programele educaţionale online, gen curricullum educational pentru învăţământul acasă (homeschooling) sunt oferite în această perioadă ori la un preţ extrem de redus, ori chiar gratuit pentru o perioadă limitată de timp.

Cursuri şi programe educaţionale online pentru copii

După ce m-a interesat de ceva vreme varianta de homeschool pentru Sofia, am găsit o serie de website-uri sau aplicatii care oferă copiilor învăţarea prin joc dar în mediul online. Ce trebuie menţionat este că toate programele de învăţare online pentru copii mai mari sau mai mici sunt în limba engleză.

Noi le utilizăm pe toate cele de mai jos pentru o informaţie mai cuprinzătoare, dar şi pentru diversitate, astfel Sofia se „joacă” pe calculator sau tabletă, într-un mod constructiv. 🙂

Khan Academy

Khan Academy este o platformă gratuită de learning online care oferă cursuri pentru preşcolari, elevi şi chiar adulţi. Platforma Khan Academy oferă o învățare personalizată, în care elevii învaţă în ritmul lor, mai întâi completându-şi lacunele prin înțelegerea lor și mai apoi accelerarea învățării. Khan Academy oferă exerciții de practică, videoclipuri cu instrucțiuni și un tablou de învățare personalizat, care le permite cursanților să studieze în ritmul lor propriu și în afara clasei. Programul abordeazămaterii precum matematica ( de la algebră la variabile şi ecuaţii), științe (de la fizică, astronomie, chimie la medicină), programarea computerului (codare, animaţie), istoria Americii şi istoria internaţională, istoria artei, economia și multe altele.

Khan Academy

Misiunile îi ghidează pe cursanți încă de la vremea grădiniței spre calcule folosind o tehnologie de ultimă generație, adaptivă, care identifică punctele forte și lacunele de învățare. De asemenea, programul Khan Academy a făcut parteneriate cu instituții precum NASA, Muzeul de Artă Modernă, Academia de Științe din California și MIT pentru a oferi conținut de studiu specializat, întotdeauna gratuit pentru cursanți și profesori. Pentru cei mai mici există şi o aplicaţie foarte drăguţă de learning pentru copii – Khan Academy Kids – recomandată pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 7 ani.

Khan Academy Kids

Reading Eggs

Reading Eggs este o aplicatie online foarte captivantă care susţine învăţarea literelor într-un mod interesant pentru copii, pentru ca mai apoi urmând cursurile, copilul să poată citi de la o vârstă fragedă. Programul de învăţare online Reading Eggs face ca învățarea şi cititul să fie interesante și antrenante pentru copii, cu jocuri și activități excelente de lectură online. Copiii adoră jocurile, cântecele, ouăle de aur și alte recompense care îi motivează cu adevărat pe copii să continue să exploreze și să învețe deopotrivă. Programul Reading Eggs oferă, de asemenea o perioadă de testare gratuita de 30 zile.

Reading Eggs

Mathseeds

Mathseeds este o aplicatie la fel ca Reading Eggs, dar pe partea de cifre şi matematică. Programul Mathseeds îi învață pe copiii cu vârste cuprinse între 3-9 ani abilitățile de rezolvare a problemelor necesare pentru a avea succes la școală cu lecții distractive, extrem de interactive și pline de satisfacții. Mathseeds combină lecții foarte bine structurate cu elemente motivaționale amuzante care îi mențin pe copii implicați și dornici să învețe. Copiii vor putea începe să învețe cu Mathseeds oricând și oriunde există un computer sau tabletă. Si acest program oferă 30 zile de testare gratuită.

Mathseeds

Ambele aplicaţii, atât Reading Eggs cât şi Mathseeds pot fi cumulate într-un singur abonament, astfel se poate beneficia şi de o reducere a programului. În acest moment ambele programe de învăţare online sunt oferite la preţul de 47.95 lire.

ABCMouse – Early Learning Academy

ABCMouse – Early Learning Academy este o altă aplicaţie de learning pe care Sofia o adoră! Programul are peste 850 de lecții la 10 niveluri de învăţare, având un curriculum complet (citire, matematică, ştiinţe şi arte). Parcursul învăţării este step-by-step sau pas cu pas, copilul fiind motivat să continue învăţarea şî datorită procesului de recompensă, pretabil de vârsta de 3 ani până la 7 ani. ABCMouse.com oferă în această perioadă un trial de 30 zile gratuit pentru ca mai apoi acest program să coste 59.95$/an, dar există şi varianta de 4 rate a câte 19.75$.

ABCMouse

IXL Learning

IXL Learning este o platformă de învăţare online, pentru o învățare personalizată, ce cuprinde un curriculum de la vârsta grădiniţei la clasa a XII (K-12). Având orientări individualizate și analize în timp real, programul IXL poate răspunde nevoilor unice ale fiecărui elev. In cadrul programului se pot studia materii ca matematică, comunicare, ştiinţe, ştiinţe sociale şi limba spaniolă.

IXL Learning

Sper că cele de mai sus vă vor ajuta să îmbinaţi perioada de învăţare acasă cu statul pe calculator sau tabletă, într-un mod constructiv, şi astfel copii noştrii vor continua procesul de învăţare chiar şi în această perioadă nefastă.

Cu drag, Mami! 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here