Cea mai frumoasa gradinita

Ne pregătim împreună cu Sofia pentru una dintre cele mai frumoase perioade ale copilăriei, cred eu, cea în care va cunoaşte colegi noi şi va dezvolta primele relaţii de prietenie de lungă durată cu alţi copii. Grădiniţa o să o facă în România cu siguranţa şi după mai multe căutari avem şi o hotărâre în acest sens despre care voi vorbi pe larg atunci când proiectul va fi gata pentru ca să avem şi foto, în momentul în care scriu acest articol, grădiniţa aflându-se în etapa aprobărilor ceea ce nu este o problemă fiindcă pentru noi nu este grabă.

Vis-a-vis de acest lucru, în cazul în care ştiţi grădiniţe de excepţie dintr-un punct de vedere sau altul sau din toate punctele de vedere sau programe şi proiecte educaţionale pentru preşcolari extraordinare aşteptăm aceste sugestii şi daca avem cum şi putem face şi documentare vom vorbi despre ele pe Lumea Sofiei fiindcă mi se pare ca dacă aceste lucruri se întâmplă ele trebuiesc promovate în toate felurile posibile.

Începem chiar din acest articol cu un ideal şi sperăm să revenim cât se poate de curand cu exemple asemănatoare din România. Tot căutând pentru Sofia cea mai bună alegere în ceea ce priveşte grădiniţa am dat peste ceea ce au construit cei de la HIBINOSEKKEI împreună cu Youji no Shiro. Ştiam de creativitatea japonezilor, ştiam de puterea lor de a găsi soluţii simple la anumite probleme ce poate par complicate însă ceea ce au reuşit ei să facă în absolut toate proiectele de creşe sau grădiniţe de care s-au ocupat este impresionant. Iar gradiniţa din Kanagawa Yokohama este de-a dreptul fantastică. De departe este cea mai frumoasă gradiniţă pe care am vazut-o până în acest moment şi cred ca multi dintre voi veţi fi de acord cu mine dupa ce veţi urmări imaginile de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=sitfO-HY7OY

Super interesant este faptul că această gradiniţă este construită în locul celei vechi foarte multe dintre elemente fiind păstrate şi doar aduse în parametrii noilor reguli în ceea ce priveşte rezistenţa construcţiilor la cutremure foarte mari. Tot ceea ce ţine de arhitectura interioarelor a fost regândit în ideea creării de spaţii deschise care să permita circulaţia naturală a aerului şi implicit reducerea folosirii ventilaţiei sau şi mai rău, a aerului condiţionat. Şi lucrurile nu s-au oprit doar la aceste aspecte. Oamenii au căutat perfecţiunea în fiecare detaliu şi din punctul meu de vedere le-a ieşit. De unde şi titlul acestui mic articol. Am mers (online, ce-i drept) până departe, în Japonia, dar am găsit cea mai frumoasă gradiniţă, părerea mea. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here