10 filme de vizionat cu copii în carantină

Pentru că pe lângă şcoala acasă, gătit, mâncat, jucat mai avem încă timp de petrecut împreună ca familie, vă propun mai jos 10 filme pe care noi, eu, tati şi Sofia, le-am vizionat în ultima perioadă. Sperăm să vă placă şi vouă aşa că spor la vizionat!

Frozen (2013)

Povestea pare că împrumută câteva scene din basmul lui Hans Christian AndersenRegina zăpezii” : într-un regat scandinav, sunt două tinere prințese. Sora mai în vârstă Elsa are puterea magică de a conjura gheața, așa că îi creează o minunăție de iarnă pentru sora ei cea adorată, Anna. Dar când Elsa o rănește accidental pe Anna cu magia ei, părinții lor regali decid să o închidă pe Elsa departe de împărăție. Surorile se despart de societate – și una de cealaltă, o strategie care funcționează până când regele și regina mor într-un naufragiu, iar Elsa trebuie să fie încoronată ca noua regină. În timpul festivităților de încoronare, Anna decide să se căsătorească cu prințul Hans. Dar când îi cer Elsei binecuvântarea, ea refuză şi într-un acces de furie își pierde controlul asupra puterilor, transformă oraşul şi regatul ca de gheaţă, ca într-o iarnă veşnică, şi fuge din oraş către un munte. Simțindu-se vinovată, Anna își propune să o găsească pe Elsa. Pe parcursul căutărilor ajunge să îl cunoască pe Kristoff şi renul său fidel Sven și un om de zăpadă haios pe nume Olaf.

FROZEN

Frozen II – Către Necunoscut (2019)

Este o continuare a primei părţi, şi după ce a învăţat să îşi controleze puterea ei mereu în creștere, după ce a ridicat blestemul îngrozitor al iernii veșnice, frumoasa regină a zăpezii și a gheții, regina Elsa, stăpânește acum regatul pașnic al Arendelle, bucurându-se de o viață fericită alături de sora ei, prințesa Anna. Cu toate acestea, o voce melodioasă pe care numai Elsa o poate auzi o ține trează, invitând-o într-o pădure fermecată, intr-o poveste pe care tatăl surorilor le-a spus-o cu mult timp în urmă. Elsa – împreună cu prinţesa Anna, Kristoff, omul de zăpadă Olaf și haiosul ren Sven – invocă curajul pentru urmări vocea în necunoscut, intenționând să găsească răspunsuri în pădurea fermecată.

FROZEN II

Mary Poppins (1964)

Mary Poppins este un film pentru copii şi mai mari, dar şi mai mici, deopotrivă. Când Jane și Michael Banks întocmesc o listă de calități pe care ar trebui să le aibă viitoarea bonă a copiilor lor, ei sunt plăcuți surprinși când Mary Poppins îşi face făcută prezenţa. Mary Poppins este plină de aventuri magice care atrag copiii din toată lumea. Nouă ne place varianta mai veche din 1964, dar şi remake-ul „Mary Poppins Returns” din 2018, este preferata nostru.

Mary Poppins

THE MUPPET MOVIE (1979)

The Muppet Movie începe cu Kermit Broscoiul în mlaștină şi care cântă „The Rainbow Connection” unde este auzit de un agent trecător din showbiz, care îl complimentează pe amfibian pe talentele sale. Ademenit de gândul că ar putea face spectacol la Hollywood, Kermit iese pe drum pe bicicletă, îndreptându-se spre vest iar pe parcurs, adună un grup de prieteni Muppet la fel de ambițioaşi, ca haiosul Urs Fozzie, ciudatul Gonzo, trupa de rock Dr. Teeth și Electric Mayhem, și diva narcisistă, Miss Piggy, care devine imediat îndrădostită de Kermit. Păpuşile Muppets ne-au încăntat şi pe noi, adulţii, dar la serile de film, copii au fost fascinaţi de haioasele întămplări ale haioaselor păpuşi.

The Muppet Movie

E.T.: THE EXTRA-TERRESTRIAL (1982)

E.T. spune povestea unui puşti pe nume Elliott ce descoperă un extraterestru care fusese lăsat în urmă de colegii săi ascunși în apropierea casei sale. E.T. nu poate supraviețui în atmosfera Pământului și trebuie să se întoarcă pe planeta sa de origine. În timp ce îl ascunde pe E.T., Elliott dezvoltă o strânsă legătură de prietenie cu aceasta creatură. Cu ajutorul lui Elliott, E.T. trimite un mesaj de salvare către planeta sa, dar Elliott se găsește dintr-o dată în fața oamenilor de știință guvernamentali care vor să îl captureze și să îl studieze pe E.T. în loc să-i permită să se întoarcă acasă. E.T. este un minutat film despre prietenia adevărată, despre curaj şi ambiţie.

E.T.

Vrăjitorul din OZ

Vrăjitorul din OZ este de mult timp în topul filmelor clasice pentru copii! Cine poate rezista poveștii lui Dorothy și a câinelui ei Toto în timp ce călătoresc prin minunata țară Oz. De peste 70 de ani, acest film a reușit să captiveze generații de familii, la fel ca şi pe noi.

Vrăjitorul din OZ

Harry Potter Saga

Aşezaţi-vă comod şi apucați-vă bagheta magică, pentru că, indiferent pe care dintre cele opt filme Harry Potter pe care le alegeți, copiii vor avea parte de o seară de vrăjitorie, prietenie și aventură înfiorătoare.

Stuart Little

Stuart Little este un film de familie haios, realizat pe baza romanului lui E.B. White, aceasta spune este povestea familiei Little care adoptă un șoarece fermecător pe nume Stuart.

Stuart Little

Mrs. Doubtfire

Când tatăl divorțat, cu un program de vizitare bine delimitat îşi doreşte mai mult timp cu copiii săi, el se transformă în doamna Doubtfire, o bonă total diferită de oricare alta.

Mrs. Doubtfire

The Sound of Music (1965)

Sunetul muzicii este un film minutat despre povestea de dragoste a Mariei von Trapp, care nu se încadrează în abația unde locuiește. Maica Stareță o trimite pe Maria să fie guvernantă pentru cei șapte copii ai căpitanului von Trapp, rămas văduv. Copiii sunt lipsiți de cooperare până când Maria îi câștigă, împărtășindu-le iubirea ei pentru muzică și învățându-i să cânte, pentru ca mai apoi să căştige şi inima căpitanului von Trapp. Sunetul muzicii este o poveste de dragoste, de familie, cu greutăţi dar şi cu reuşite, numai bună de vizionat împreună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here